Jaki kąt tworza proste:
tabicia: Jaki kąt tworzą proste:
l1 x=t
y=0
z=0
oraz l2: x=0
y=0
z=t
Bardzo prosze o pomoc z tym zadaniem
22 cze 16:39
Krzysiek: wektory kierunkowe tych prostych to...?
22 cze 16:41
tabicia: no to pierwszy bedzie [1,0,0] a drugi [0,0,1] i tu mozna to obliczyc z iloczynu skalarnego
tych wektorów ?
22 cze 16:50
Krzysiek: możesz policzyć iloczyn skalarny tych wektorów ale czy takie wektory [1,0,0],[0,1,0], [0,0,1]
nic Ci nie mówią?
22 cze 16:55
tabicia: Czyli sa ta wektory danych osi i kat miedzy nimi jest 90 stopni ?
22 cze 17:19
Krzysiek: tak
22 cze 19:15
tabicia: Dziękuje
22 cze 20:32