Budownictwo-studia
Alicja: Tak jak w temacie. Gdzie mogę iść na studia, na jakąś politechnike z wynikiem z matury
rozszerzonej z matmy 60%. Chce iść na budownictwo, ale czy się dostane?
22 cze 15:10
jerey: na PŚk sie dostaniesz
22 cze 15:15
Metis: Na twoim miejscu ja poczekałbym rok w domu i przystąpił do matury jeszcze raz...
Z takim wynikiem raczej nie dostaniesz się na oblegane, prestiżowe uczelnie w Polsce(co nie
oznacza ze nie możesz spróbować). A jeżeli chcesz w przyszłości mieć dobrą pracę i zarobki ,
dalej odpowiedz sobie sama . ...
Po słabych uczelniach jest słaba praca... ( jak mawia mój matematyk)
22 cze 15:16
Alicja: a wiecie jak liczyć punkty na politechnike łódzką albo wrocławską? nie mogę ogarnąć
22 cze 15:17
Metis: @
jerey
Chyba nie znam nikogo kto nie dostałby się na PŚk
22 cze 15:19
a: Wszystko masz na stronie uczelnii, jeżeli zdawalas fizykę idź na pwr jak ja 😃 Wynik bd miał
podobny a znalazłem wiele opcji.
22 cze 15:20
22 cze 15:25
jakubs: Alicja, jeżeli nie potrafisz ogarnąć przeliczania punktów to zastanów się porządnie nad
studiowaniem. Nikt nie powie Ci czy z 60% się dostaniesz, bo najzwyczajniej się nie da. Nikt z
nas nie wie ilu będzie kandydatów na budownictwo na danej uczelni i wydziale i jakie będą
wyniki tych kandydatów.
22 cze 15:29
daras: nie musisz isć na studia, droga : żona+macierzyństwo+dom+...też jest Ok
22 cze 15:36
Alicja: zabawne... co doprzeliczania punktów jakubsie to nie mogę znaleźć jak przeliczać a jasnowidzem
nie jestem
22 cze 15:38
jakubs: Strona PWr jest bardzo przejrzysta. Kilka kliknięć i można wszystko znaleźć. Wystarczy chcieć
poszukać
22 cze 15:42
Metis: Z tego co pamiętam z WOSu zasada jest wszędzie ta sama(system boloński) tylko każda uczelnia
ma różne progi

Wynikające z prestiżu, osób które kierują się na wybrane specjalizacje itd
22 cze 15:43
Alicja: A powiedzcie mi jeszcze czy po studiach budowlanych nie skończe jako pracownik? Chce
projektować a nie cegły nosić. Proszę o odp
23 cze 17:32
znawca: aby projektować to lepiej idź na architekturę a nie na budownictwo,w Polsce budownictwo leży i
kwiczy(zobacz ile inżynierów co rok puszcza np.PW,PG itd.) a tak po za tym nie obrażając
ciebie i innych kobiet,masz 1 %szans,że znajdziesz pracę jako kierownik budowy,to jest bardzo
ciężka praca nawet 16 godzin w ciągu jednej doby

p.s jeszcze dodam żeby mieć wszystkie uprawnienia musisz skończyć studia II stopnia i
popracować w tym zawodzie CHYBA 3 lata
23 cze 18:23
jakubs: Na architekturę to teraz może być za późno, bo egzamin jest z rysunku.
23 cze 20:00
sushi_ gg6397228:
+ dodatkowe uprawnienia na kierownika budowy
a jak chcesz mieć jeszcze "zabytkowego" to dodatkowe parę lat + "staże".
Znam parę kobiet na stanowisku kierownik budowy− np: Skanska, Erbud
23 cze 20:11
Alicja: a faceci? nie mam zupełnie pomysłu? na co jest w miare popyt i jaki jest dobry kierunek
aktualnie?
23 cze 21:44
Alicja:
23 cze 21:47
tyu: medycyna
23 cze 21:58
Alicja: po matematyce
23 cze 21:59
tyu: m−e−d−y−c−y−n−a
23 cze 22:01
Alicja: PO MATEmaTYCE
23 cze 22:12
tyu: t−a−k po matematyce
23 cze 22:13
sushi_ gg6397228:
szukać bogatego "dziada"
23 cze 22:16
Alicja: jakim cudem dostane sie na medycyne po matmie?
23 cze 22:17
a: Nie karm trolla 😃
23 cze 22:24
jakubs: Alicja jeżeli myślisz o jakimś kierunku np. budownictwo to dowiedz się jak najwięcej na
ten temat. I odpowiedz sobie na pytanie "dlaczego chcę iść na budownictwo ?"
23 cze 22:28
tyu: Alicja. Kolega studiował informatykę, ale potem zmienił zdanie i poszedł na medycynę,
tylko musiał się nauczyć biologii i chemii, ale matmę też umiał. Drugi studiował chyba
elektronikę, ale to rzucił i poszedł na stomatologię, więc matmę też wcześniej umiał. Zatem
wszyscy byli po matematyce.
23 cze 22:32
archeolog odkopujący tematy: 60% z rozsz to praktycznie wszędzie można się dostać! jak już nawet z podstawą można iść na
niezłe kierunki na poltechnice
19 sty 00:03