Liczby zespolone rysowanie plaszczyzny
aatrox:

Hej mam problem z pewnym zadaniem otoz nie wiem czy dobrze to rozumiem i rozrysowuje a jesli
nie to prosze o pomoc.
W zepolonym układzie współrzędnych narysować zbiór: A ={z ∈ C : |z + i| = |z − 2i|}
Przeszktalcilem sobie to rownanie do postaci |z−(−i)| = |z−2i| i narysowalem to w ukladzie.
zaznaczylem 1 punkt w miejscu y = 2i drugi punkt w miejscu y = −i a nastepnie wyznaczalem os w
punkcie symetrycznie przycinajacym te punkty 2i, −i. Czy to jest poprawna odpowiedz ze do tego
ukladu nalezy zbior wszystkich liczb lezacych na prostej y = 1/2 ?
.