matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
student:
y=ln(x) jak wyznaczyć x jakiś wzór?
22 cze 12:58
ICSP:
x = e
y
22 cze 12:59
student:
okej
tylko jak to wyliczyłeś, możesz po kolei z jakiego wzoru?
22 cze 13:02
ICSP:
y = lnx e
y
= e
lnx
e
y
= x
22 cze 13:02
student:
dzięki
22 cze 13:03