Proste
Kamil: e
x−1−e
x= 0
Proste równanko ale nie wiem jak je zrobic
22 cze 10:25
WueR:
ex−1 = ex
22 cze 10:27
Kamil: ok , Ale nie sprecyzowałem pytania Przyrównaj do 0 i oblicz x
22 cze 10:31
WueR:
Przyrownac co do zera?
22 cze 10:32
Kamil: No chce policzyc ekstrema i mam równanie zamieszczone w poście 1 i mam obliczyć miejsca zerowe
22 cze 10:35
WueR:
No to tak jak napisalem o 10:27, dalej trzeba skorzystac z tego, ze funkcja wykladnicza jest
roznowartosciowa i rownosc przy tej samej podstawie zachodzi tylko w przypadku rownosci
argumentow.
22 cze 10:36
Kamil: O boże ale jestem tępy

Dzieki rozumiałem
22 cze 10:39
Kamil: A gdy mi wyjdzie teraz 0=1 to co to oznacza , Brak rozwiązania ?
22 cze 10:44
22 cze 11:25