dzielenie
małgosia: Dany jest zbiór {1,2,3,...,500}. Ile w tym zbiorze jest liczb podzielnych przez 2 lub 4 i
niepodzielnych przez 12? Proszę o sprawdzenie, czy zgadzają się znaki oraz finalny wynik?
DIV(500,2) + DIV(500.4) − DIV[500,NWW(2,4)] − DIV[500,NWW(2,12)] − DIV[500,NWW(4,12)] +
DIV[500,NWW(2,4,12)] = 250 + 125 − 125 − 41 − 41 + 41 = 209
21 cze 21:24
sushi_ gg6397228:
po co tak komplikowac ?
21 cze 21:26
Eta:
250−41=209
21 cze 21:29
małgosia: Prowadzący zajęcia zbyt skrupulatnie sprawdza i wymaga, aby wszystko było rozpisane

Dla pewności, że moja metoda jest prawidłowa, czy dla tego samego zbioru, ale podzielnego przez
3 lub 6 i niepodzielnego przez 9 wynik równa się 111?
21 cze 21:32
Eta:
166−55=111
21 cze 21:37