pierwiastki
muszka: proszę o pomoc w rozwiązaniu od czego zacząć 3√√105− √25−135 105 i √25 są pod jednym
pierwiastkiem
21 cze 17:46
Saizou : ale w czego rozwiązaniu ?
21 cze 17:55
muszka: w obliczeniu
21 cze 17:57
muszka: albo pozwiązaniu przykładu
21 cze 17:57
Saizou : ale co ty chcesz rozwiązać skoro masz podane tylko wyrażenie
21 cze 18:06
muszka: mam obliczyc to wyrażenie
21 cze 18:18
muszka: ile to jest równe
21 cze 18:18
Eta:
3√(√105−√25)−135= 3√(√105−5)−135= 3√(√100)−135= 3√10−135=3√−125= −5
21 cze 18:23
muszka: Dziękuję ślicznie !
21 cze 18:39