matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równianie
Paweł:
a)
2
3
3
x−1=1
21 cze 10:27
Hajtowy:
23
a)
x−1=1
3
23x
=2
3
Dalej dasz rade.
21 cze 10:43
Bogdan:
Chyba
Paweł
źle zapisał zadanie
21 cze 10:58
Bogdan:
2
Myślę, że chodzi o: (
)
3x−1
= 1
3
21 cze 10:59