matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
agnieszka:
Czy jezeli mam obliczyc lim zmierzajace do 2 f(x)
x
2
−4
a mam podane : f(x)=
dla x>2 i 2x+1 dla x < lub rowne 2
x−2
to licze to tak ,ze x0=2 , f(2)=2x+1 =5 lim zmierzajace do 2+ =x+2=4 lim zmierzajac do 2− = 2x +1=5
20 cze 22:57
asdf:
co to znaczy: 2x + 1 dla x ≤ 2 ? Chodzi Ci o taki zapis?
⎧
x
2
−4
x−2
: x > 2
f(x) =
⎨
⎩
2x+1 : x ≤ 2
?
21 cze 00:02
asdf:
jezeli tak to to dobrze liczysz
21 cze 00:09