matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POle
Kamil:
Pole między wykresem funkcji f(x)=x
3
a osią OX dla x∊{−1,2} Prosiłbym o pomoc w tym zadanku
20 cze 21:12
Godzio:
∫
−1
0
(0 − x
3
)dx + ∫
0
2
(x
3
− 0)dx = − ∫
−1
0
x
3
dx + ∫
0
2
x
3
dx = ....
20 cze 21:13
Mila:
P
1
=−
(−1)
∫
0
x
3
dx+
0
∫
2
x
3
dx=P
1
+P
2
1
1
1
P
1
=[−
x
4
]
1
0
=0−(−
)=
4
4
4
1
1
P
2
=[
x
4
]
0
2
=
*2
4
=4
4
4
1
P=
+4
4
20 cze 21:21
Kamil:
Dziękuję MILa
20 cze 21:22
Mila:
20 cze 21:25