Płaszczyzna :(
imię lub nick: Wyznaczyć równanie odcinkowe płaszczyzny która zawiera punkty A(1,1,0) B(2,1,0) oraz wektor
r[1,0,3]
Bardzo proszę o pomoc nie wiem jak zrobić to zadanie

wiem, że trzeba skorzystać ze wzoru
xa +
yb +
zc = 1
Ale jak co robić po kolei błagam o pomoc!
20 cze 17:55
AS: Szukam równania ogólnego płaszczyzny
|x − 1,y − 1,z − 0|
|x − 2,y − 1,z − 0| = 0 => y − 1 = 0
| 1 0 3 |
Według mnie równanie odcinkowe ma postać: y = 1
20 cze 18:59
imię lub nick: a możesz to trochę bardziej wyjaśnić?
20 cze 19:01
AS: Ale co mam wyjaśnić,wyznacznik musisz umieć obliczyć.
To jest elementarne działanie.
20 cze 20:01