matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Transformata Laplace`a
Jagodzianeczka:
Witam. Mam taki przykład do rozwiązania za pomocą transformaty Laplace`a: y'−2y=sin(t) y(0)=0 Mam z nim taki problem, że pod koniec wychodzą mi sprzeczności: A=0 B=0 −2A+B=1 Proszę o pomoc
20 cze 15:42