pomocy
marcin: Wykaż, że liczby a=(sin 60 + cos 60) i b=tg 45 − cos 30 są pierwiastkami wielomianu
W(x) = 4x3 − 8x2 + x
7 lis 19:55
alfa: Aby a i b były pierwiastkami wielomianu W(x), muszą zachodzić warunki:
W(a) = 0 i W(b) = 0
a= (√3+1)/2
b = (2−√3)/2
W(a) = 4*((√3+1)/2)3 − 8*((√3+1)/2)2 + (√3+1)/2 = 0
W(b) = 4*((2−√3)/2)3 − 8*((2−√3)/2)2 + (2−√3)/2 = 0
cnd.
7 lis 20:00
marcin: Dzięki
7 lis 20:08
głupolek: alfa, podałeś złe wartośći liczb a i b

nie wprowadzaj ludzi w błąd
3 paź 17:58
mimi: a jakie wratości liczb a i b są poprawne

?
26 mar 14:15
Dominik: takie jak podal alfa.
26 mar 14:18
quest: Prawidłowe wartości to:
29 kwi 15:59
vgghg: przed chwila robiłem to zadanie i prawidłowe wartosci sa takie jak podal gosc
4 maj 15:48