matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
dajmon:
∫∫xdxdy, D obszar ograniczony liniami y=−lnx, y=x
2
−1, x=e D
20 cze 14:39
Godzio:
... = ∫
1
e
∫
−ln(x)
x
2
−1
xdydx (na rysunku wywala w lewym rogu, nie zwracaj na to uwagi
)
20 cze 16:02