matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
nadi:
a). (5x−1)(3x
2
−12)=0 b). x
3
=x
2
+2x
20 cze 00:38
jakubs:
a) 5x−1=0 lub 3x
2
−12=0 I rozwiązać b) x
3
−x
2
−2x+0 x(x
2
−x−2)=0 x=0 lub x
2
−x−2=0 I rozwiązać
20 cze 00:42