matematykaszkolna.pl
matura procedury kirso: MATURA Hej. Mam pytanko odnośnie poprawianej w maju matury. Jak wygląda świadectwo dojrzałości po 2 podejściu do matury z przedmiotów dodatkowych. Bo chodzi mi o to że jeśli przykładowo przy pierwszym podejściu miałem 30% z matury rozszerzonej z matematyki roz., ale juz w następnym roku 90. Czy jest to jakoś uwzględnoine na świadectwie. Tzn. czy tok jest zmieniony, są dwa wyniki? A i jeśli ktoś nie podszedł do matury z przedmiotu dodatkowego to automatyczne 0%. A w następnym roku zdawał inny przedmiot dodatkowy, to tamten z wynikiem 0% pozostaje, tak?
19 cze 23:18
WueR: Po drugim podejsciu otrzymujesz aneks z informacja o uzyskanych [tylko przy tym podejsciu] wynikach.
19 cze 23:20
jakubs: Na świadectwie masz najlepsze wyniki, a więc jeżeli w drugim podejściu było 90% to na świadectwie będzie 90%. Jeżeli ktoś nie podchodził do przedmiotu dodatkowego to na świadectwie nie będzie żadnych 0%. Nie będzie nic emotka
19 cze 23:20
kirso: no a jeśli przy pierwszym podejściu powiedzmy geografia nie poszła i jest dajmy na to 10 % , a przy drugim wybieram biologię i jest 90. i nie chcę żeby ta geografia z pierwszego roku pozostała. da się coś z tym zrobić?
19 cze 23:23
jakubs: Na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć. Jeżeli nie uzyskasz odpowiedzi to polecam napisać do CKE lub lokalnego OKE i zadać im to pytanie.
19 cze 23:28