matfiz: Pomoże ktoś z równaniem ?

sin
2x−sinx*cosx−2cos
2x=0
Nie wiem jak się za to zabrać
19 cze 23:00
ICSP: sin2x − cos2x − sinxcosx − cos2x = 0
(sinx − cosx)(sinx + cosx) − cosx(sinx + cosx) = 0
Dalej próbuj samodzielnie.
19 cze 23:05
matfiz: wychodzi że sinx=−cosx , sinx=2cosx
co mam z tym zrobic?
19 cze 23:15
ICSP: Rozwiązać
19 cze 23:16
Bogdan:
dalej można podzielić obustronnie przez cosx
19 cze 23:16
jakubs: tgx=−1 lub tgx=2
19 cze 23:18
matfiz: Dziekuję, nie wpadłem na to podzielenie!
19 cze 23:19