matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mmm
dzięki:
rozłóż na czynniki W(x)=x do czwartej−4x do trzeciej+3x kwadrat
19 cze 22:21
Lukas:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
19 cze 22:25
Lukas:
https://matematykaszkolna.pl/forum/254216.html
19 cze 22:26
5-latek:
zrobie to tylko dlatego zebys poszla juz spac x
4
−4x
3
+3x
2
=x
2
(x
2
−4x+3) x
2
−4x+3=0 to delta = (−4)
2
−4*1*3=16−12=4
√
4
=2
4+2
4−2
x
1
=
=3 x
2
=
=1
2
2
wiec x
4
−4x
3
+3x
2
= x
2
(x−3)(x−1) i tyle
19 cze 22:49
dzięki:
dzięki stokrotne
19 cze 23:55