matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
aniaa:
oblicz jak dlugo bedzie spadal kamyk z budynku o wysokosci 10m,zakładamy ze ruch jest przyspieszony z przyspeszeniem o wartości 10m/s2.
7 lis 19:37
alfa:
h = gt
2
/2 Stąd t =
√
2h/g
=
√
2*10/10
=
√
2
≈ 1,41s
7 lis 19:41