matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równianie czwartego stopnia
ciekawsky:
Oblicz rownanie m
4
a
2
+abm
3
−abm−b
2
=0 m − zmienna a,b − stale
19 cze 19:49
zombi:
m
4
a
2
+ abm
3
− abm − b
2
= 0 m
3
a(ma+b) − b(ma+b) = 0 (ma+b)(m
3
a−b) = 0
19 cze 19:54