Geometra Analityczna
walus: znaleźć równanie płaszczyzny która :
a)przechodzi przez punkty A(−1,2,4) B (3,1,2) i jest równoległa do osi OY
b)przechodzi przez punkty A, B i jest równoległa do wektora u=[2,1,6]
c)przechodzi przez punkty A,B i C(3,−1,5)
19 cze 19:45
AS:
a) Równanie płaszczyzny równoległej do osi Oy
A*x + C*z + 1 = 0
b)
Napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty P1(x1,y1,z1) , P2(x2,y2,z2)
i równoległej do wektora w = [m,n,p],
u = [m2,n2,p2]
| x – x1 y – y1 z – z1 |
| x − x2 y − y2 z − z2 | = 0
| m n p |
19 cze 20:08
AS: Oczywiście chochlik − wykreślić wektor u = [m2,n2,p2],niepotrzebny.
19 cze 20:12
walus: skąd się Tobie to wzięło ?
19 cze 20:15