współrzędne i równanie
całka1233: Zad 1
. Zapisać w współrzędnych sferycznych obszar ograniczony powierzchniami z
2=x
2+y
2
x
2+y
2+z
2=2y i (0,1,0) należący do G. Sporządzić rysunki i zaznaczyć współrzędne sferyczne
dowolnie wybranego punktu oraz opisać na rysunku powierzchnie ograniczające obszar we
współrzędnych sferycznych i kartezjańskich.
Zad. 2
Dane równanie różniczkowe y'''+y'+10y=xe
2x+e
x*x
2*cos(2x). Wyznaczyć R. O. R. R. L. J. oraz
jak przewidywać R.S.R.R.L.N. w dwóch przypadkach, gdy g1(x)=xe
2x i g2(x)=e
x*x
2*cos(2x).
Odpowiedź uzasadnić.
Pomoże ktoś? Proszę pięknie
19 cze 14:30
daras: a ładna jesteś ?
19 cze 15:35
całka1233: no raczej
19 cze 20:13
całka1233: proszę pięknie
19 cze 20:13
zawodus: Jakie skróty straszne w zadaniu drugim
19 cze 20:17
sushi_ gg6397228:
no tak, wiadomość zaszyfrowana − odpowiedź na pytanie Daras'a
19 cze 20:20
całka1233: rozwiąże ktoś może?
19 cze 21:05
daras: scałkowałbym cię ale nie wiem w jakich granicach
20 cze 09:54
zawodus: Ciekawe co odpisze
20 cze 09:59