matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
oni:
Rozwiąż równanie 2sin
2
x − sinx =0 i nierówność sinx >
√
2
2
dla x∊ <−2π, 2π>
7 lis 19:06
Zbronek:
2sin
2
x − sinx =0 sinx(2sinx−1)=0⇔sinx=0 lub 2sinx−1=0
1
x=kπ lub sinx=
2
π
5
x=
+2kπ lub x=
+2kπ
6
6
7 lis 20:42