proszę o rozwiązanie całe bo leżę na tym nie rozumiem tego błagam
izunia: oblicz dla jakiej wartości parametrów k i n wielomianu
W(x)=2xdo trzeciej+5x+(3−3k)x do drugiej−6 i
G(x)=2xdo trzeciej + x do drugiej+2nx−6 są równe
19 cze 11:40
sushi_ gg6397228:
od czytania bolą oczy,
zapisz to wzorem, z boku masz ściągę
19 cze 11:44
Darth Mazut: W(x)=2x3 + 5x + (3−3k)x2 − 6
G(x) = 2x3 + x2 + 2nx − 6
2x3 + 5x + (3−3k)x2 − 6 = 2x3 + x2 + 2nx − 6:
3−3k = 1oraz 2n = 5
−3k = −2 oraz n = 52
k = 23
19 cze 11:45