Naszkicuj wykres
clara: Czy ktos mi pomoze?
1.Naszkicuj wykres funkcji f,a nastepnie wykresy funkcji g(x)=−f(x) ih(x)= f(−x).Podaj zbiory
wartosci funkcji f,g i h
−2 dla x< −2
f(x)={ x dla x≥ −2
2.Podaj dziedzinę i miejsca zerowe funkcji f.
−8x−1
f(x)=−−−−−−−−−−−−
2x+0,75
19 cze 08:49
5-latek: Zadanir nr 2 . Dziedzina mianownik nie moze rownac soe zero bo nie wolno dzielic przez 0
2x+0,75≠0 najpierw rozwiaz to potem dalej CI pomoge
19 cze 08:54
5-latek: zadamCi pytanie . Czy potrafisz rozwiazac to rownanie ?
19 cze 09:04
clara: czy to jest dobrze?
2x+0,75≠0
2x≠−0,75
19 cze 20:54
jakubs: Musisz wyznaczyć dla jakich x ta funkcja nie może istnieć, więc doprowadź tak abyś po lewej
stronie miała x, a nie 2x. Wiesz co trzeba zrobić ?
19 cze 20:56
Mila:
2) c. d
2x≠−0,75⇔
D:
======
miejsce zerowe:
−8x−1=0 i x∊D
−8x=1 /:(−8)
=======
19 cze 21:00
Mila:

1)
f(x)
−f(x)
19 cze 21:07
Mila:

1)
h(x)=f(−x)
19 cze 21:10
clara: teraz juz rozumiem ,ciemnota ze mnie.Dziekuje
19 cze 21:14
Mila:
19 cze 21:19