funkcje
Agataku:

narysuje wykres
y=x dla x<−1
−2x−3 dla x≥−1
jak to zrobic w postaci tabelki? trzy wiersze : x , y=x , y=−2x czy dwa wiersze x , y bedzie
ok ?
dosyć dawno to miałam a wiedza jakoś niepowtarzana potrafi się ulotnić szybko
punkciki pozniej oczywiściie połączyć na osi?
18 cze 11:37
J:
Bardziej czytelna jest pierwsza tabelka
18 cze 11:40
wredulus_pospolitus:
zapewne luki trzeba samemu wypełnić
18 cze 11:41
Agataku: nie no wykres ma byc od x<−1 z y=x to to jest w tabelce i y=−2x−3 dla x≥−1,
wiec chyba wiecej nie wypełniało się ale może się mylę
18 cze 11:49
Agataku: proszę o wyprowadzenie mnie z błędu albo przyznanie racji bo już sama nie wiem
18 cze 11:52
Agataku: J dziękuję , więc będę się wzorowała na pierwszej tabelce
18 cze 11:53
J: Tak ... w puste miejsca tabelki wstaw przekreślenia ( X ) ... bo tam funkcja nie istnieje
18 cze 11:55
Agataku: dziękuję serdecznie
18 cze 13:16