matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodpbenstwa
gfgg:
rzucamy dwa razy szesciana kostka do gry olbicz prawdopodobienstwo otrzymania takiej pary oczek ktorych iloczyn jest rowna 6 prosze o pomoc
18 cze 10:21
J:
IΩI = 36 A = {(1,6) , (6,1) , (2,3) , (3,2)}
4
1
IAI = 4 P(A) =
=
36
9
18 cze 10:25