Proszę o pomoc przy zadaniu ze statystyki .. :)
Marysia : Tabela statystyczna
wartość : −3 , −1 , 1 , 3 , 5
liczebnośc : 1 , 2 , 2 , 5 , 10
oblicz srednia arytmetyczna
wyznacz wariancje tych danych
wyznacz odchylenie standardowe tych danych z dokladnoscia do 0.01
17 cze 22:30
sushi_ gg6397228:
wzory znasz ?
17 cze 22:31
Bogdan:

Wygodnie jest rozwiązywać takie zadanko przy pomocy tabelki
_
średnia x = ...
| | a2 + b2 + c2 + d2 + e2 | |
wariancja σ2 = |
| = ... |
| | 20 | |
odchylenie standardowe σ =
√σ2 = ...
18 cze 00:16
marysia: mi chodziło o wyniki .. Potrzebuje mieć pewnosć ,że nie popełniłam gdzieś głupiego blędu
18 cze 08:38
daras: WKLEP DO KALKULATORA POD WINDOWSEM
18 cze 10:21