matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Do prostej y = (√2-1)x-1 prostopadła jest prosta o współczynniku kierunkowym:
kuba:
A. −1 − √2, B. −1 + √2, C. 1 + √2, D. 1 − √2.
17 cze 19:42
Kaja:
1
√
2
+1
−
=−
=−
√
2
−1 A.
√
2
−1
2−1
17 cze 19:48
kuba:
Dzięki
17 cze 19:55