ratunku
robert: Oblicz objętość kuli, wiedząc że 1/3 pola powierzchni tej kuli jest równa 48pi. cm
kwadratowego.
7 lis 18:04
Spike: | | 1 | |
wzór na objętośćkuli * |
| = 48π |
| | 3 | |
i to sobie policz
7 lis 18:16
7 lis 18:32
7 lis 18:36
robert:
7 lis 18:52
robert:
7 lis 18:58
godzio187: P
c=48π
4πr
2=48π
r=
√12=2
√3
| | 4 | | 4 | |
V= |
| πr3= |
| π8*3*√3=32π√3 |
| | 3 | | 3 | |
7 lis 22:45
AROB: Witajcie
psotka i
godzio187. Miłego wieczoru.
7 lis 23:10
AROB: | | 1 | |
godzio187, Mały błąd w ostatnim zadaniu. Przeoczyłeś |
| pola kuli. |
| | 3 | |
| | 1 | |
Powinno być: |
| * 4πr2 = 48π |
| | 3 | |
r
2 = 36 , r = 6, V = 288π
7 lis 23:13
godzio187: witaj
AROB a no tak coś ostatnio sie myle
7 lis 23:20
AROB: Nic nie szkodzi.

Wiesz zapewne, kto jedynie się nie myli? Ten, który nic nie
robi.
7 lis 23:43