matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
tralala:
wyznacz równanie prostej k prostopadłej do prostej l o równaniu −x+5y−3=0 przechodzącej przez pkt A (−1,−7)
17 cze 18:59
Kaja:
5y=x+3
1
3
y=
x+
5
5
k: y=−5x+b −7=5+b b=−12 k: y=−5x−12
17 cze 19:12