Wykres funkcji
Jaruś: Narysuj wykres funkcji określonej wzorem:
f(x)=2sinx*cosx−√3cos2x+√3sin2x
17 cze 17:54
Krzysiek:
17 cze 17:57
Jaruś: to chyba nie tak.. tu trzeba coś przekształcić...
17 cze 17:59
razor: | | 1 | | √3 | |
... = sin2x −√3(cos2x−sin2x) = sin2x − √3cos2x = 2( |
| sin2x − |
| cos2x) = |
| | 2 | | 2 | |
| | π | | π | | π | | π | | π | |
2(cos |
| sin2x − sin |
| cos2x) = 2(sin2xcos |
| − cos2xsin |
| ) = 2sin(2x− |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
17 cze 18:05
Jaruś: Dzięki
17 cze 18:06