Proszę o pomoc
Madzia: Oblicz wysokość walca o promieniu podstawy r=2 wpisanego w stożek o wysokości H=8 i promieniu
podstawy R=6
7 lis 17:54
Spike: Z twierdzenia Talesa
H= 8
R=6
R−r=4
h−wysokośc walca=wysokość ściany bocznej=x
6x=32
7 lis 18:07
Spike: Z twierdzenia Talesa
H= 8
R=6
R−r=4
h−wysokośc walca=wysokość ściany bocznej=x
6x=32
Najlepiej sobie to narysować, to widać dokładnie.
7 lis 18:09
Spike: Z twierdzenia Talesa
H= 8
R=6
R−r=4
h−wysokośc walca=wysokość ściany bocznej=x
6x=32
Najlepiej sobie to narysować, to widać dokładnie.
7 lis 18:11
Spike: Eee, nie wiem w jaki sposób, ale dodało potrójnie
7 lis 18:14
Madzia: Dziękuję ślicznie
7 lis 18:27