sprawdź czy ciąg jest arytmetyczny
Ludvio: an=n2−4
17 cze 08:35
Radek: a
n+1−a
n oblicz
17 cze 08:36
Ludvio: wiem ale nie wiem jak bo 3 kolegów w klasie liczyło inaczej a u was na stronie jest inaczej
więc...jakbyś był tak dobry.dzisiaj ostania szansa na zdanie klasy a została tylko ta
kartkówka...
17 cze 08:43
Radek: an+1=(n+1)2−4=n2+2 n−3
an+1−an=n2+2 n−3−(n2−4)=n2+2 n−3−n2+4=2n+1
Zatem nie jest arytmetyczny bo wynik jest zależny od n
17 cze 08:46
Ludvio: dzieki!
17 cze 08:51
Ludvio: dzieki!
17 cze 08:56
5-latek: Ludvio przejdzie do nastepnej klasy a liczyc nie bedzie umial .
czy napisalem to zlosliwie ? Tak napisalem to zlosliwie .
17 cze 10:16
Ludvio: Patrząc po postach powinieneś uczyć się psychologii a nie matmy bo niespełniony jesteś
17 cze 10:46
5-latek: Powiem CI ze tez sie kiedys nad tym zastanawialem
Jednak wybralem co innnego .
C do spelnienia to mam juz dwie dorosle corki i wnuka i wnuczke . mam prace, wiec do pelni
szcescia brakuje mi tylko troche wiecej kasy zarabiac

)
17 cze 13:09
jakubs: 5−latek dobrze pisze. Kartkówkę napisze, do następnej klasy przejdzie, ale dalej nie
będzie wiedział o co chodzi. Kolejny kandydat do oblania matury z matematyki
17 cze 15:52
17 cze 16:13