Funkcje i Planimetria
clara: 1.Naszkicuj wykres funkcji f, korzystajac z wykresu funkcji y =|x|.
f(x)=|x+3|−2
2.Dany jest wykres funkcji f:(−4;4)→R .Podaj jej przedzialy monotonicznosci i miejsca zerowe
oraz argumentów, dla których funkcja f przyjmuje wartosci dodatnie.
3.Naszkicuj wykres funkcji f, a następnie wykresy funkcji g (x)=−f(x) i h (x).Podaj zbiory
wartosci funkcji f,g,h.
−2 dla x< −2
f(x)={
x dla x≥−2
4.Podaj dziedzinę i miejsca zerowe funkcji f.
−8x−1
f(x)= —————
2x+0,75
5.Podaj dziedzinę funkcji f.
f(x)=√9−6x
6.Pole koła opisanego na trojkącie równobocznym jest o 16 π wieksze od pola kola wpisanego w
ten trójkąt.Oblicz obwõd trójkąta.
7.Dany jest trapez prostokątny o kącie ostrym alfa,dłuższej podstawie a ,krótszej podstawy b i
wysokośći h. Oblicz obwód i długośćiprzekątnych tego trapezu, jesli
alfa =30° ,b=10cm,h=4cm
16 cze 21:49
Fiodor:
hip hip hurra!
16 cze 21:53
Lukas:

f(x)=|x| niebieski kolor
f(x)=|x+3|−2 czerwony
a reszta zadań dla Ciebie
16 cze 21:56
Eta:

7/
Ob=.............
e=
√102+42=........
f=
√42+(10+4√3)2=......
16 cze 22:06
Eta:
a>0
| | a2 | | a2 | |
πR2−πr2=16π /:π R2−r2=16 ⇒ |
| − |
| =16⇒ a=....... =8 |
| | 3 | | 12 | |
Ob(Δ)=3a=.....
16 cze 22:15
clara: Dziekuje
16 cze 22:34