ciągi geometryczne
nie mam poojęcia: Ciąg an jest ciągiem geometrycznym o wszystkich wyrazach różnych od zera i ilorazie równym q.
Czy ciąg bn = 1an jest ciągiem geometrycznym ? Jeśli tak to podaj jego iloraz.
16 cze 21:36
nie mam poojęcia: proszę o wytłumaczenie
16 cze 21:36
Fiodor:
| | bn+1 | |
Wyznacz bn+1, potem |
| |
| | bn | |
16 cze 21:43
nie mam poojęcia: i to jest koniec zadania ?
16 cze 21:54
Tadeusz:
włącz myślenie a nie tylko "nie mam pojęcia" −
16 cze 21:57
Tadeusz:
skoro a
n jest ciągiem geometrycznym to a
n+1=a
n*q
Teraz licz to co zapisał
Fiodor
16 cze 22:01
nie mam poojęcia: aha i podstawiam i sprawdzam czy lewa = prawa
16 cze 22:02
klaudyyyna: ok

thx
16 cze 22:06
klaudyyyna: też miałam problem z podobnym zadaniem, jak fajnie że ktoś już je wczeniej dodał

pomóżcie mi
z moim ?
16 cze 22:06
nie mam poojęcia: ja również dziękuję

jesteście nieocenieni
16 cze 22:07