prosta w r3
cojarobie: prosta w r3
A=(2,3,−1),B=(1,1,−1), rownanie prostej przechodzacej rpzez te punkty
−−−>
PQ = [−1,−2,0]
Parametryczne:
x=2−t
y=3−2t
z=−1
A jak kierunkowe?
| x−2 | | y−3 | | z | |
| = |
| = |
| , jak to zostawic? |
| −1 | | −2 | | 0 | |
16 cze 20:12
zawodus: wolno dzielić przez 0?
16 cze 20:13
cojarobie: Nie i dlaego sie pytam co z tym zrobic
16 cze 20:14
cojarobie: ?
16 cze 20:20
Krzysiek: a jak masz zdefiniowane takie równanie prostej? czy jakaś współrzędna wektora kierunkowego może
być równa zero?
16 cze 20:22