matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
bober:
Zbadaj, dla jakich wartości parametru a poniższy układ równań jest oznaczony, dla jakich jest nieoznaczony, a dla jakich sprzeczny.
⎧
ax+y=a+1
⎨
(a+2)x+2y=3a−2
⎩
3x+y=5
16 cze 19:58
zawodus:
twierdzenie K−C
16 cze 20:00