ratunku będzie 1
krysia : do produkcji lodów ,, rożków' potrzebne są wafle w kształcie stożka o tworzącej 12cm i
średnicy podstawy 6cm. Ile potrzeba dm. sześciennych masy lodowej do wypełnienia 100
takich rożków ? wynik podaj z dokładnością do 0,1dm szesciennego
7 lis 17:29
godzio187:

do produkcji lodów ,, rożków' potrzebne są wafle w kształcie stożka o tworzącej 12cm i
średnicy podstawy 6cm. Ile potrzeba dm. sześciennych masy lodowej do wypełnienia 100
takich rożków ? wynik podaj z dokładnością do 0,1dm szesciennego
H
2=144−9
H=3
√15
V=9
√15πcm
3
| | 1 | |
100*9√15π* |
| dm3=10,9dm3 |
| | 1000 | |
7 lis 23:59
8 lis 00:00
godzio187: 100zł na usługe sie nalezy
8 lis 00:01
..: Wielkie dzieki normalny czlowieku ale 100 to za duzo xD
8 lis 00:09
Krysia... XD: Widzę że się ktoś tu pode mnie podszywa.. XDDD
Dzięki za pomoc w zadaniu godzio <3

Wreszcie ktoś mi pomógł.. <3
8 lis 00:12
Krysia... XD: O tej stówie to jeszcze popiszemy..XD
może jakaś zniżka by była?
8 lis 00:13
godzio187: może
8 lis 00:17
Krysia... XD: To jutro będziemy negocjować.. XD
Ide spać.. XD
Miłej nocy.. i spania...XD
Dobranoc.. ; )
8 lis 00:24