f
KK: Czy ktoś wie, o co chodzi z rozwinięciami wzorów różniczkowych II−go rzędu? w sensie jak mam:
ux=du/dx=du/dγ * dγ/dx + du/dη * dη/dx ? gdzie mogę znaleźć wzory na xxx, uxy ?
16 cze 19:08
Godzio:
Mamy z czymś takim do czynienia?
u = u(γ,η) oraz γ = γ(x,y) i η = η(x,y)
Lepiej porobić przykłady z tym związane, niż uczyć się suchych wzorów, bo drugie pochodne to
już masakra
16 cze 19:16
daras: po prostu rózniczkujesz..
i rózniczkujesz..
i rózniczkujesz...
i jeszcze raz rózniczkujesz...
i jeszcze raz jesli potrzeba

i to tyle
16 cze 20:57