to narysuj a później przesuń o odpowiedni wektor aby
otrzymać f(x)
2. Co to jest mediana
A co to jest średnia arytmetyczna
3. promień okręgu opisanego jest równy 'czemu'
Promień okręgu wpisanego w kwadrat jest równy
'czemu'
| x+y+z | |
=5 | |
| 3 |
| x+4+z | |
=5 | |
| 3 |
2r=a
2R=a√2
πR2−πr2=4π
Rozwiąż i masz koniec, czyli wylicz a2 [pole kwadratu] bo a to bok
| 3 | ||
x=0 to y=20−1+1= | ; asymptota: y=1, f rosnąca | |
| 2 |
| x+4+z | ||
średnia: | =5 , mnozymy przez 3, przenosimy 4 i mamy, że x+z=11 | |
| 3 |
| 1 | ||
3.P1=Pi( | a)2 (małe koło) bo r= 1/2 a | |
| 2 |
| √2 | ||
P2=Pi( | a)2 duże koło bo 2R − to przekątna kwadratu | |
| 2 |
WIdze ze nie umiesz wypoczywac (bez forum
Wiec zacznij to robic bo potem na studiach nie bedziesz mial mozliwosci to robic (przynajmniej
przez jakis czas
Niedlugo bedziecie mieli wyniki wiec napisz jak CI poszlo i gdzie sie dostales OK?
Jakoś to zrobiłam dzięki Wam.
Wyjaśnię może jak sprawa wygląda bo zauważyłam niemiłe komentarze.
Więc moja siostra jest zagranicą gdyż w tej Polsce wiadomo jak jest (można się tylko garba
dorobić za marne grosze). Siostra robi liceum zaocznie i prosiłabym jej napisała pracę gdyż
teraz w week przyjedzie by je oddać.
A że jak ja się uczyłam matmy minęło już trochę lat także nawet najprostsze zadanie jest dla
mnie teraz czarną magią. To się zapomina ,kiedyś z matmy byłam dobra... Jednak czas swoje
robi...
Także bez waszej pomocy byłoby baaardzo ciężko musiałabym kupę czasu tracić na przypominanie
sobie tego wszystkiego a nie chce na to marnować mojego urlopu.
Także jeszcze raz bardzo Wam dziękuję i serdecznie pozdrawiam
)