Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu całki:)
ula:
16 cze 11:33
zawodus: rozłóż na ułamki proste np.
16 cze 11:34
ula: dzieki
16 cze 11:39
ula: jesli mozesz rozwiąz prosze bo rozbiłam na ulamki i nie wiem co dalej a potrzebuje bardzo
rozwiazania:(
16 cze 11:45
ula: prosze...
16 cze 11:48
wredulus_pospolitus:
| 3x3−2x2+2 | | Ax+B | | Cx+D | | Ax3+Ax+Bx+B+Cx3+Dx2 | |
| = |
| + |
| = |
| |
| x4+x2 | | x2 | | x2+1 | | x4+x2 | |
wyznacz A,B,C,D
16 cze 11:49
wredulus_pospolitus:
| | Ax3+Ax+Bx2+B+Cx3+Dx2 | |
*= |
| |
| | x4+x2 | |
16 cze 11:50