TRYGONOMETRIA.
Czarnulka: Kąt α jest ostry i cosα= 14 . to wartość wyrazenia 2−sin2α=?
16 cze 10:28
Radek: z jedynki trygonometrycznej skorzystaj by obliczyć sin
16 cze 10:31
KArola: zjedynki trygonometrycznej mozesz zrobic
sin2α+cos2α=1
sin2α=1−cosα
podstawiasz do 2−sin2α=x
i wychodzi 2−(1−cos2α)= x
1+cos2α=x
1+1/4 =x
x=17/16
16 cze 10:34
Czarnulka: hmm sin2α * cos2α=1 ? mam to podstawic?
16 cze 10:37
Radek: sin2α=1−cos2α
Podstawiasz
16 cze 10:40
daras: czarna masa
16 cze 10:55
5-latek: Darek i tak juz masz malo wlosow na glowie wiec przestan je sobie jeszce wyrywac
16 cze 11:00
daras: dzisiaj właśnie idę do fryzjera

ale masz rację
5−latku szczerze podziwiam twój zapał do nauki
16 cze 12:07
5-latek: Darek. Zobacze dokad mi starczy tego zapalu

Na razie sie jeszce nie zniechecilem
16 cze 12:25