matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
lojj:
Rozwiąż równanie a)|2sinx|= 1 b) 4cos
2
x=3 Uprzejmie proszę o rozwiązanie
16 cze 09:09
52:
a) |2sinx|=1 2sinx=1 v 2sinx=−1
1
1
sinx=
v sinx=−
2
2
dokończ.... b)4cos
2
x=3
3
cos
2
x=
4
√
3
√
3
cosx=
v cosx=−
2
2
dokończ...
16 cze 09:15
J:
1
1
a) 2sinx = 1 lub 2sinx = − 1 ⇔ sinx =
lub sinx = −
2
2
√
3
√
3
b) cosx =
lub cosx = −
2
2
16 cze 09:17