matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek pierwotny
Baryłka:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu podanego zadania:
√
2−
√
2
√
2+
√
2
Oblicz pierwszy pierwiastek pierwotny
6
√
z
, gdy z = −
+
i
2
2
15 cze 22:55
Baryłka:
Up
15 cze 23:12
Baryłka:
Up
15 cze 23:44
Baryłka:
Up
16 cze 08:44
Baryłka:
Up
16 cze 18:09
Mira:
√
2−
√
2
√
2+
√
2
|z|=[(
)
2
+(
)
2
]
1
2
⇔
2
2
2−
√
2
2+
√
2
|z|=(
+
)
1
2
=
√
1
=1
4
4
√
2−
√
2
cosφ=−
2
√
2+
√
2
sinφ=
⇔
2
5
φ=
π
8
5π
5π
z
0
=
6
√
1
*(cos
+i sin
)
6*8
6*8
16 cze 20:13