jak to obliczyć
basia: przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym, a objętość stożka jest 9 pi√ 3. oblicz
promień podstawy stożka.
7 lis 16:56
basia: pomocy
7 lis 16:57
basia: pomocy
7 lis 17:04
basia:
7 lis 17:04
kaz: z danych wynika
po podstawieniu do wzoru na objętość wyliczymy a
7 lis 17:23
krysia : jak to obliczyć
7 lis 17:31
krysia : pomocy
7 lis 17:31
kaz: | | 1 | | a | | a√3 | |
9π√3= |
| π( |
| )2 |
| →a=23√3→r=3√3 |
| | 3 | | 2 | | 2 | |
7 lis 17:43
jola: w odpowiedzi mam że równa się 3
7 lis 17:52
kaz: moja pomyłka w obliczeniach
a=6→r=3
7 lis 18:00
basia : nie wiem jak to poprawić by wynik był dobry
7 lis 18:44