ciągi
klaudia: Czy suma nieparzystej liczby wyrazów ciągu geometrycznego o wszystkich wyrazach niezerowych
może być równa zeru? Odpowiedź uzasadnij
15 cze 19:53
15 cze 20:01
sushi_ gg6397228:
zadali 5 minut temu?
15 cze 20:12
klaudia: nie rozumiem ?
15 cze 20:44
klaudia: proszę, niech mi to ktos wytłumaczy
15 cze 21:22
15 cze 21:39
klaudia: nikt tego nie rozumie tak jak ja ?
15 cze 22:31
klaudia: _____________________
15 cze 23:00
sushi_ gg6397228:
wiec zamiast truć i jęczeć to byś się wzięła za rozpisanie
np: n= 3
a1−a2+a3=0 ( wyrazy muszą być dodatnie i ujemne)
i liczymy, co widzimy
n=5 tak samo, co widzimy
15 cze 23:03