matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Kasia:
Rozwiąż równanie
1
2
sin2x + sin
2
x = cosx + sinx
15 cze 19:23
ICSP:
sinxcosx + sin
2
x = sinx + cosx sinx(sinx + cosx) − 1 (sinx + cosx) = 0 (sinx −1)(sinx + cosx) = 0 Dokończ
15 cze 19:24