ciągi
klaudia: Kolejnymi wyrazami ciągu są kolejne litery twojego imienia. Podaj liczbę wyrazów tego ciągu
oraz jego drugi i ostatni wyraz.
Dajmy na to imię KLAUDIA
15 cze 18:28
Kaja: liczba wyrazów, to ilość liter twojego imienia
15 cze 18:29
Kaja: drugi wyraz to L, bo na drugim miejscu w twoim imieniu jest litera L, a ostatni to A
15 cze 18:30
klaudia: ok

dzięki

mam jeszcze takie pytanko dotyczące rozwinięcia dziesiętnego. Bo mam polecenie
żeby podać pierwszy wyraz rozwinięcia dziesiętnego liczby
√2
√2 = 1,4142135624
to a
1 = 1 czy a
1 = 4

bo tego nigdy nie jarzyłam
15 cze 18:38
15 cze 18:45
Kaja: a1=1
15 cze 18:47