matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
superkaz:
1
Wyrażenie P(X=m)=a(
)
−|m|
jest równe ogólnie jeden, bo to zmienna losowa, ale podane
3
mam m=...,−2,−1,0,1,2,...... Mam wyliczyć a. czyli mam policzyć
1
1
1=a(
+
+1+3+9) ?
9
3
15 cze 18:03
superkaz:
to znaczy 1=a(9+3+1+3+9) ?
15 cze 18:04